BLOGG

PROFILERING FÖR MOONBUS CLUB

Posted · Add Comment
KATEGORI: Aktuellt, Målgrupp mindre företag/organisationer

VI BRINNER FÖR ATT att bygga visuella kommunikationskoncept för alla typer av verksamheter och i alla storlekar. Allt har sina utmaningar och speciella uppsidor men då vi är designorienterade så ligger det nära till hands att ha extra varma känslor för projekt inom kulturområdet. Inte minst därför att denna typ av projekt öppnar upp för experimentella arbetssätt vilket ger näring även till mer ”corporate” projekt.

EXEMPEL PÅ VAD som är aktuellt just nu är arbetet med profileringskoncept inkluderande webbportal och kommunikation via flertal sociala media för Moonbus Club. Jag personligen är inblandad i projektet och det kan beskrivas som en livemusikklubb för icke konventionell, utforskade musik, exempelvis i form av improvisationsmusik, samtida konstmusik, artpop, samtida jazz, gränsöverskridande musik, samtida opera/musikal, experimentellt/performance. Med andra ord – en smal målgrupp där drivkrafterna är konstnärliga samtidigt som utövarna till stor del är professionella musiker och till viss del fångar klubben upp dessa musikers mer gränstänjande projekt.

Logotype för Moonbus Club

TANKARNA BAKOM PROFILERINGEN handlar mycket om att fånga en anda av ”underhållning i kraft av ett konstnärligt utforskande, äventyrligt och djupskapande mindset i spektrumet från akademiskt till avantgardistiskt mindset ”.  Formspråket bygger på idéen att det ska kommunicera en känsla av pågående process; konstnärligt och dynamiskt; mycket rörelse. Konkret har detta i denna första fas av profilarbetet bildspråksmässigt manifesterats i ett illustrationsarbete som centreras runt en mystisk artefakt som ska fånga andan i nämnda process. Formmässigt, på detaljnivå, i både design och illustrativt bildspråk märks ett skissartat manér som inkluderar att räta nittiogradersvinklar undviks. Till och med loggan lyder under dessa dynamiska regler; ett koncept där att allt rör på sig är en viktig komponent. Ett annat mål med det kommunikativa konceptet är att kommunicera den totala känslan vid besök på klubben; att få fram en avväpnande närvarokänsla; att konstmusik är något att ha det ”mysigt” till trots att det finns det inte är tal om underhållning i normal bemärkelse .

// Ulrik Claesson // Artboost //

Affischen för Moonbus Club. Klick på bilden leder till klubbens webbsida

Affischen för Moonbus Club. Klick på bilden leder till klubbens webbsida.

Skärmdump på Instagramkontot för Moonbus Club. Klick på bilden leder dit..

Skärmdump på Instagramkontot för Moonbus Club. Klick på bilden leder dit..

Inlägg på Instagramkontot för Moonbus Club baserat på konceptet att kommunicera den totala känslan vid besök på klubben. Att konstmusik är något att ha det mysigt till; närvarokänsla.

Inlägg på Instagramkontot för Moonbus Club baserat på konceptet att kommunicera den totala känslan vid besök på klubben. Att konstmusik är något att ha det mysigt till; närvarokänsla.